Over Nathalie van den Beemt

De bedenker en ontwikkelaar van het Kleuren Turnen is Nathalie van den Beemt. Vanaf haar 18e is zij actief als coach binnen de turnsport. De eerste jaren van haar carrière werkte zij bij Devona Wateringen en heeft zij daar meerdere Nederlands Kampioenen opgeleid, in de 1e en 2e divisie en binnen de hoogste niveaus van de talentendivisies (meisjes tot 12 jaar). Gaandeweg heeft zij zich gespecialiseerd in talentontwikkeling (meisjes van 5 tot 10 jaar) en parallel daaraan is het concept Kleuren Turnen ontstaan.
Middels een onderzoek bij de breedtesportafdeling van Devona Wateringen werden problemen en behoeften in kaart gebracht. De uitkomst van dit onderzoek – onder coaches, ouders en sporters – is de basis geweest van het vernieuwende concept Kleuren Turnen. De methodische leerlijn voor breedtesport en talentontwikkeling.
Op dit moment is zij werkzaam bij Pro Patria Zoetermeer en heeft zij de verantwoordelijkheid bij de vooropleiding. Deze turnsters (5, 6, 7, 8 of 9 jaar oud) zie je nu ook voornamelijk terug in de voorbeeldfilmpjes op social media, als ondersteunend beeldmateriaal in de Tools en in de mediabibliotheek. De turnsters van de vooropleiding trainen 2, 3 of 4 keer per week, met als doel om in de hoogste (nationale of later internationale niveaus) uit te stromen.
Haar ervaring, kennis en visie zijn de basis van de leerlijnen en lessituaties. Deze leerlijnen en lessituaties zijn ontstaan in haar eigen trainingen, na onderzoek en oriëntatie. Om ook haar eigen turnsters zo efficiënt mogelijk op te leiden, op een fijne, speelse en uitdagende manier, heeft zij continue gezocht naar de meest passende en goede trainingsvormen.
Zo kan bij de turnster de passie voor de sport groeien en zal zij veel voldoening halen uit haar ontwikkeling.