In de turnlessen is het wenselijk om niet te veel te hoeven vangen, niet te veel te hoeven verbouwen, voor alle turn(st)ers stapjes aan te kunnen bieden én de veiligheid te waarborgen.

Creëer daarom lessituaties die geschikt zijn om een element te kunnen opbouwen en het steeds een beetje moeilijker te maken. Dat werkt prettig voor de turn(st)ers, maar natuurlijk ook voor de train(st)ers!

Als je er een circuitje van maakt, kun je op verschillende manieren aan de slag en voor iedere turn(st)er op haar eigen niveau stapjes aanbieden. Als er turn(st)ers nog niet toe zijn aan de moeilijkere situaties, slaan ze die gewoon nog even over!

Hieronder vind je opbouw-situaties voor de arabier. Voor deze situaties heb je in dit voorbeeld alleen een of meerdere dikke matten nodig.

Start de les centraal met de aandachtspunten van “de handstand” en “train” bijvoorbeeld de buigstrek-actie van het standbeen. Deze aandachtspunten kunnen de turn(st)ers dan meenemen als ze zelfstandig met de situaties in het circuitje aan de slag gaan.

Veel Kleuren Turn-plezier!