Wellicht heb je een filmpje voorbij zien komen op YouTube, ben je getagd op Facebook of ben je toevallig op de website gestuit. Best leuk die filmpjes en achtergrondinformatie over bijvoorbeeld Diploma Turnen, maar… Wat is dat Kleuren Turnen nu eigenlijk?

Kleuren Turnen bestaat uit drie aspecten. Het eerste is een Lesstructuur voor de recreatieve tak van de vereniging. Deze lesstructuur is gebaseerd op de kleuren van de regenboog en verdeeld de leden niet op basis van leeftijd, maar op basis van hun fysieke en mentale vaardigheden.

Inderdaad, net als bij bijvoorbeeld voetbal of judo!

Iedere kleur van de Regenboog is gekoppeld aan een Beweegniveau, dit biedt helderheid, structuur en handvatten voor het trainersteam.

Het tweede aspect bestaat uit de inhoud van de Beweegniveaus (de lesdoelen, aanvullende informatie & bijbehorende video’s) en de Doelenboekjes om met deze lesdoelen in de trainingen gericht aan de slag te gaan.

Als derde is er een nieuw toetsingsconcept ontwikkeld, namelijk het Diploma Turnen. Passend bij ieder Beweegniveau zijn er Diploma’s ontwikkeld om (bijvoorbeeld) 2 keer in een turnseizoen de lesdoelen te toetsen tijdens een “Diploma Turndag”. Niet op basis van wedstrijdoefeningen en aftrekken, maar op basis van een inzichtelijke beoordeling per lesdoel.

Op de diploma’s noteren juryleden per lesdoel of de turnster het lesdoel nog niet beheerst, of met hulp kan, of zelfstandig kan, of zelfstandig en goed kan of zelfs zelfstandig, goed én mooi kan. Dit biedt inzicht het trainersteam, de ouders en natuurlijk de leden inzicht in hun ontwikkeling.

Tevens mag iedereen naar voren komen om haar Diploma en een medaille in ontvangst te nemen. Dat versterkt de succesbeleving van iedere deelneemster!

Deze 3 facetten van het Kleuren Turnen dragen bij aan het verhogen van de kwaliteit van de recreatie-afdeling. Het biedt alle leden een heldere en positieve stimulans van hun ontwikkeling.

Ieder op haar eigen (Beweeg)niveau!

Is je interesse gewekt en zie je ook voordelen voor jouw vereniging, trainersteam en natuurlijk de leden? Neem dan contact op met info@kleurenturnen.nl voor meer informatie over het “Kleuren Turnen Tools-Pakket”!