Serieus en fanatiek toonden de turnsters van Devona Wateringen tijdens de Diploma-Turndag hun kwaliteiten aan hun trainsters. Deze middag waren de trainsters omgedoopt tot juryleden. Bij zes thema’s lieten de turnsters de elementen zien die pasten bij hun beweegniveau (kleur). Dit waren ook de elementen waar ze de afgelopen periode hard op hebben geoefend.

In plaats van een hele oefening, toonden de turnsters ongeveer 3 elementen per thema aan een jury. De juryleden, eigenlijk gewoon hun eigen juffen, beoordeelden de elementen met:

  1. Nog niet beheerst = 0 punten
  2. Of met hulpverlenen kan = 1 punt
  3. Of zelfstandig uit kan voeren = 2 punten
  4. Of zelfstandig en goed gecontroleerd uit kan voeren = 4 punten
  5. Of zefstandig, goed en zelfs mooi kan uitvoeren = 6 punten

Het scoren van 6 punten bleek toch wel heel lastig. Ook niet zo gek, met slechts 1 uur turnen in de week. Dan schiet het werken aan netheid er al snel een beetje bij in!

Alle turnsters mochten aan het einde van het Diploma Turnen naar voren komen en kregen een medaille!

De punten werden bij elkaar opgeteld en 1/3 van de deelgenomen turnsters met de minst hoge punten mochten plaatsnemen op het “bronzen-podium”. 1/3 van de turnsters met net weer wat meer punten, stonden trots op het “zilveren-podium”. En de laatste 1/3 van de groep turnsters met de hoogste punten beklommen het hoogste podium, het “gouden-podium”.

Glimmend van trots stonden alle turnsters gezamenlijk op het podium, met een medaille om hun nek.

Naderhand bespraken zij hun diploma en de scores met hun ouders en opa’s en oma’s. Direct was inzichtelijk wat er al heel goed was gegaan, maar ook wat er nog extra moet worden geoefend in de lessen.

Allen winnaressen, allen trots op hun prestaties, allen beloond met een medaille & een podiummoment en voor allen inzichtelijk wat zij beheersen, of nog niet zo goed beheersen. Dat motiveert om in de lessen aan de slag te gaan met de lesdoelen voor de volgende Diploma-Turndag!