Sinds januari 2018 zijn we bij Turnz Amsterdam Gymnastics begonnen met het Kleuren Turnen.

We zochten naar methode om te gebruiken voor onze gehele vereniging. We hadden voor de implementatie altijd de groepen op leeftijden ingedeeld en zagen grote verschillen in niveaus. Dit maakte het voor de trainers lastiger om iedereen iets aan te bieden op het eigen niveau.

Omdat wij graag de kwaliteit hoog willen houden van de lessen hebben we gekozen voor het Kleuren Turnen. Met deze methode kunnen we ieder kind een leuke en leerzame les aanbieden op het eigen niveau.

Onze trainers zijn ook heel erg te spreken over deze methode. Wij hebben er voor gekozen om voor alle lessen lesplanningen te maken aan de hand van het Kleuren Turnen. Dit zodat alle onderdelen goed geoefend worden voor de uiteindelijke Diploma Turndag. De trainers vinden dit erg prettig en gaan er heel fijn mee aan de slag.

De filmpjes zijn echt van toegevoegde waarde voor onze trainers. Soms is een oefening lastig uit te leggen, maar door middel van een filmpje is het voor het iedereen duidelijk.

We hebben nu 1 Diploma Turndag in onze lessen gehad, dat was even wennen voor de trainers, maar de blije koppies maakten een hoop goed. In juli hebben wij onze eerste gezamenlijke Diploma Turndag en daar hebben we heel veel zin in!

Voor alle verenigingen die een duidelijke structuur en niveaudoorstroom willen hebben binnen de vereniging zou ik het Kleuren Turnen aanraden. Het is zo’n heldere en duidelijke methode, zowel voor trainers, kinderen, als ouders.

Lisanne Heijnis,

Trainster en breedtesport manager

Turnz Amsterdam Gymnastics.